DISK Systems,s.r.o. Kříženeckého nám.1079/5b Praha 5 _ Barrandov

DISK Systems,s.r.o. Kříženeckého nám.1079/5b Praha 5 _ Barrandov

Veškeré informace Vám zdělíme na telefonních číslech :

Ing. Petr Krkavec jednatel, ředitel společnosti Tel:+420 267 072 832Mobil: +420 608 666 330Email: petr.k@disk.cz
Petr Tolar výkonný ředitel postprodukce, projektový manager Tel: +420 267 072 832 Mobil: +420 603 229 199Email: petr.t@disk.cz

Klára Kotrbová vedoucí produkce, obchodní manažer Tel: +420 267 072 831 Mobil: +420 603 582 853Email: klara.k@disk.cz
Tomáš Košťál produktový specialista, systémová integraceTel: +420 267 072 369 Mobil: +420 774 425 302Email: tomas.k@disk.cz

Ing. Michal Kyjonka obchodní manažer, produktový specialista Mobil: +420 608 621 134 Email: michal.k@disk.cz
Ing. Marek Krkavec obchodní manažer, produktový specialista Tel.: +420 516 802 476 Mobil: +420 608 666 332Email: marek.k@disk.cz


pátek 26. února 2010

kamera : JVC GY-HM700E16


GY-HM700E16 - ProHD kamera s objektivem Fujinon TH16
Novinka - kamery GY-HM700E dodávané od 16.9.2009 již mají aktivovaný i záznamový formát XDCAM EX (MP4) na SDHC karty, takže již není nutno ke kameře připojovat SxS rekordér JVC KA-MR100G!
Široká podpora editační systémů:
Apple platforma: Final Cut Pro
PC platforma: Edius 5, Premiere CS4, Sony Vegas Pro 9, Avid Media Composer 3.5, ...

Kompaktní Full HD kamera "na rameno" která umožňuje záznam do souboru v nativním formátu na cenově dostupná SDHC paměťová media. Díky nízké hmotnosti kamery, do 4kg včetně objektivu, hledáčku, mikrofonu a baterie, lze z ramene pořizovat stabilní záběry, pohodlně a bez únavného zatížení, jaké způsobují velké a těžké kamery.
Základní vlastnosti:

nový patentovaný 3-CCD optický systém poskytuje obraz ve Full HD rozlišení
standardní bajonetový úchyt objektivu
objektiv Fujinon TH16x5.5BRMU
záznam do 2x hot swappable SDHC paměťových karet případně volitelného SxS rekordéru
funkce předzáznam (retro cache) proti zmeškání záznamu
Profesionální záznam s volitelným datovým tokem až 35Mbps, 1920 x 1080 (1080p24/p25/p30, 1080i60/i50), 1280 x 720P (p60/p50/p30/p25/p24)
záznam v nativním formátu MPEG2 Long GOP — nejrychlejší "shoot-to-edit" workflow na světě - nativní Final Cut Pro formát
okamžitý střih bez konverze a překódování
záznam do fomátu .MP4 (Sony XDCAM EX) s použitím volitelnéhol SxS rekordéru
proměnná rychlost záznamu (over crank, under crank)
HDSDI výstup, rovněž downkonvertovaný SDSDI výstup - živý nebo záznam.
downkonvertovaný SD výstup DV přes IEEE-1394
rozhraní pro dálkové ovládání kamery (OP panel)
nový LCOS hledáček s 1.22 milionu pixelů (Liquid Crystal on Silicon)
nový velký 4.3´´ výklopný LCD monitor
patentovaná funkce Focus Assist
zabudovaný clip viewer a management system pro práci s klipy
rozšířené uživatelsky modifikovatelné režimy obrazu (gamma, matrix, knee, detail, atd.)
nekomprimovaný záznam zvuku LPCM, 2 kanály
manuální nastavení úrovně s indikátorem
XLR vstup s fantom. napájením

Vysoké rozlišení s progresivním 3x 1/3´´ CCD čipem.
GY-HM700 je osazena třemi Full HD 1/3´´ CCD čipy s progresívním skenováním, každý pro jednu základní barvu - červenou, zelenou a modrou. JVC vyvinula unikátní 1/3´´ optický blok s diagonálním posunem a exkluzívně patentovanou Adaptive Pixel Correlation Technique, která produkuje významně vyšší rozlišení než předchozí modely řady GY-HD, které je porovnatelné s kamerami s větším obrazovým čipem.


HD objektiv Fujinon TH16x5.5BRMU
Zobrazení s vysokým rozlišením je podpořeno výměnným HD objektivem TH16x5.5BRMU od společnosti Fujinon, který je sestaven z prvotřídních optických členů, jaké se používají u těch nejdražších HD objektivů. Standardní bajonet GY-HM700 umožňuje použití celé škály volitelných objektivů z nabídky JVC. Také filmaři budou jistě potěšeni při použití volitelného adaptéru a prvotřídních filmových objektivů. Kamera GY-HM700 dokáže překopit obraz, který je při použití adaptéru a filmových objektivů stranově invertován. Obsluha je stejná jako u všech profesionálních objektivů s mechanickým ovládáním ostření a mechanickým nebo servo ovládáním zoom a clony. Mimo tento dodávaný objektiv 16x Fujinon, nabízí JVC celou řadu dalších volitelných objektivů včetně 13x (3.5 mm) širokého Fujinon zoom objektivu, 17x Fujinon zoom objektivu, 18x Fujinon zoom objektivu, 20x Canon zoom objektivu, 14x Canon zoom objektivu, a adaptéru který umožňuje použití také 1/2´´a 2/3´´ bajonetových objektivů. Připojením adaptéru HZ-CA13U do 1/3´´ bajonetového úchytu kamery GY-HM700 pak umožní použití 16mm filmových objektivů a rozšiřuje tak možnosti při výběru správného objektivu dle požadavku produkce. Kamera disponuje funkcí "image flip" tj. překlopení obrazu, která koriguje převrácený obraz z filmových objektivů.


Záznam na SDHC paměťové karty
GY-HM700 zaznamenává na paměťové karty SDHC Class 6 (Secure Digital High Capacity), které jsou obecně rozšířené a dostupné v současnosti s kapacitou až 32GB. Kamera je vybavena dvěma SDHC sloty což přináší až 64GB, neboli více něž 6* hod. prostoru pro kontinuální HD záznam. Pokud během záznamu dojde k zaplnění první karty, kamera automaticky začne ukládat do karty ve druhém slotu, přičemž je možno první kartu za chodu vyměnit. Po zaplnění druhé karty kamera přejde opět na první kartu. Tímto způsobem je délka záznamu prakticky bez omezení. Používat lze pouze karty s hodnocením Class 6. Při pokusu použít karty class 2 nebo 4, kamera zobrazí varování. Možnost rychle přepnout záznam na druhou kartu je neocenitelná zejména při zpravodajství, kdy producent může začít zpracovávat dosud natočený materiál zatímco kamera stále natáčí.
Výklopné kryty paměťových slotů je chrání před prachem a vlhkostí a vyklápí se pro každý slot zvlášť. Při odklopení krytu, kde právě probíhá záznam, se zobrazí varovná hláška na LCD monitoru a v hledáčku. SDHC jsou ekonomické, vysoce spolehlivé a při záznamu spotřebují až o 20% méně energie než páska nebo HDD. Náklady na minutu záznamu do SDHC karty jsou srovnatelné se záznamem na profesionální pásku. Navíc SDHC karty jsou prvním praktickým pevným uložištěm pro archivaci. *) Při záznamu 19Mbit/s.
Nativní záznam
GY-HM700 pracuje s JVC technologií pro nativní záznam ve formátu NLE aplikace Final Cut Pro od Apple. Kamerou vytvořené ".mov" soubory lze snadno přesunout do časové osy NLE bez potřeby konverze nebo přeuložení, což významně šetří čas a zachovává původně zaznamenaný materiál. Není používán žádný přechodový kodek

Volitelný SxS Media Recorder
Připojením volitelného SxS media rekordéru KA-MR100 lze s kamerou GY-HM700 zaznamenávat na SXS karty do formátu MP4, který je totožný se Sony XDCAM EX™ Tento kompaktní rekordér, připojen přímo k GY-HM700 bez dalšího adaptéru, tvoří s kamerou přirozený celek. Současný záznam do SDHC a SxS karet je také možný a poskytuje tak záložní nebo archivační záznam.Kompaktní rekordér poskytuje informace o stavu jak na svém LCD displeji tak v hledáčku a LCD monitoru kamery. Zaznamenané video je možno přehrát přes LCD monitor nebo v hledáčku kamery.

Díky režimu Pre Rec (Retro Cache) Start již nepropásnete žádný okamžik!


V tomto režimu kamera GY-HM700 nepřetržitě zaznamenává několik sekund do pohotovostní (cache) paměti. Při zmáčknutí spouště je aktuální signál spojen se záznamem v pohotovostní paměti, což dává kameramanovi časovou rezervu pro spuštění záznamu. Tuto možnost ocení především tvůrci zpravodajství, když opožděným spuštěním záznamu nepřijdou o drahocenný záběr. V režimech s 60Hz pojme pohotovostní paměť 2.9 s; v režimech 50Hz jsou to 3.0 s. Pokud je funkce Pre Rec aktivní, je v hledáčku a na monitoru zobrazen symbol "P".

Režim Continuous Clip (nepřetržitý klip)
V tomto režimu kamera GY-HM700 vytváří jeden celistvý klip i při mnohočetném spuštění záznamu. Tento režim je užitečný v případě, že preferujete střih v kameře. Kompletní sekvence klipů je nepřetržitě k dispozici jako jediný klip. V tomto režimu je možno použít nastavení timecode jako free run nebo REC.
Originální JVC 35Mbps MPEG2 Encoder
s využitím zkušeností z vývoje rackových enkodérů, které se používají v největších TV stanicích, vyvinula JVC vlastní kodek, který poskytuje vysoce efektivní kompresi při datovém toku až 35 Mbit/s, který podporuje vzorkování v rozlišení Full HD 1920 x 1080. Výsledkem je zaznamenaný obraz vyjímečné kvality. MPEG2 long GOP je nejvíce akceptovaná standadní broadcast komprese, kterou podporuje většina střihových systémů a vysílacích serverů. V režimu HQ, pracuje enkodér s VBR půměrně okolo 35Mbps. V režimu SP pracuje s konstantním tokem buď 19.7Mbps nebo 25Mbps pro zajištění kompatibility s celou řadou zařízení.

Nový LCD display a LCOS hledáček s vysokým rozlišením.
GY-HM700 má zbrusu nový hledáček s vysokým rozlišením, který je pracuje s 0.45´´ LCOS čipem (Liquid Crystal on Silicon) s 1.22 miliony pixelů (852 x 480 x 3). Tento plně digitální hledáček zobrazuje s 5x vyšším rozlišením než dosud běžné barevné hledáčky. Jeho robustní konstrukce z tlakově litým hliníkovým tělem a LED podsvícením zaručuje bezchybný provoz na dlouhou dobu.
Další novinkou je vskutku velký, 4.3´´ výklopný LCD monitor pro natáčení, přehrávání, organizaci záznamu a přístup do menu. Práce s menu je intuitivní, ovládání jednoduchým diskovým ovladačem s LED podsvícením.


Profesionální možnosti v oblasti zvuku
GY-HM700 zaznamenává dva kanály nekomprimovaného zvuku LPCM 16 bit/48Khz. Úrovně mohou být nastaveny manuálně nebo automaticky s použitím AGC, přičemž indikátory úrovně signálu pro snadné nastavení jsou viditelné jak na LCD monitoru, tak v hledáčku. Pro připojení exteního mikrofonu, bezdrátového přijímače nebo směrového mikrofonu jsou k dispozici symetrické XLR vstupy s fantomovým napájením.

Další funkce pro komfortní práci
Celou řadu možností GY-HM700 završují funkce jako bodové měření expozice, patentovaný Focus asist a prohlížení a organizace klipů. Kamera disponuje rozhraním HD/SD SDI, komponent, komposit a současně výstup přes DV/HDV IEEE-1394 rozhraní. Volitelně lze ke kameře připojit externí ovládácí panel pomocí 6-pin konektoru.

Specifikace:

Snímací prvek 3x1/3" progressive scan CCD s H/V spatial offset
Objektiv Fujinon F1.4, 16x, f=5.5 - 88 mm

Elektronická závěrka 1/4 až 1/10.000
Hledáček: 0,45" LCOS - 1.266.000 bodů
LCD displej 4,3" LCD - 380.000 bodů
Záznamový systém 2x SDHC paměťová karta Class 6
Video záznam Video codec: MPEG2 Long GOP, File format: Quick time format for Final Cut Pro//ISO .MP4 media file format (pro KA-MR100)
Záznamové formáty 60Hz:: HQ mode:1920 x 1080/59.94i, 29.97p, 23.98p, 1440 x 1080/59.94i, 1280 x 720/59.94p, 29.97p, 23.98p SP mode: 1440 x 1080/59.94i, 1280 x 720/59.94p, 29.97p, 23.98p

50Hz: HQ mode:1920 x 1080/50i, 25p 1440 x 1080/50i, 1280 x 720/50p, 25p SP mode: 1440 x 1080/50i, 1280 x 720/50p, 25p

Audio záznam LPCM 2ch, 48kHz/16-bit(Internal stereo mic/External mic vstup)
Video výstup Composite (480i- nebo 576i, 4:3/16:9) (BNC), Component (720p /1080i) (3xBNC), SDI(480i - 576i - down konverze/720p/1080i: embedded audio)(BNC)
IEEE 1394 rozhraní
4-pin (HD/down-konvertor SD)
USB rozhraní USB 2.0, mini B
Audio vstup XLR x2 (MIC,+48V/LINE)
Napájení 12VDC (11-17V)
Příkon cca. 20W vč. hledáčku a LCD monitoru
Rozměry (mm) 224x404x243
Hmotnost cca. 3,6 kg vč. objektivu, hledáčku, mikrofonu a baterie
Provozní teplota 0? až + 40?
Skladovací teplota -20? až + 60?
Provozní vlhkost 30% až 80%
Dodávané příslušenství Kamerový mikrofon

Žádné komentáře:

Okomentovat